Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Kontrola obszaru - przejmowanie punku kontrolnego by TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak, witam w kolejnym temacie poświęconemu prezentacji moich ZAJEBIASZCZYCH skryptów, wiem że każdemu się podobają i nikt lepszych nie umie zrobić (hoho jaka skromność) i w ogóle taki pro elo ze mnie gość, h3h3.

Skrypt nie jest dokończony i przedstawia tylko co można wprowadzić do minecrafta, między innymi jest to przejmowanie terenu poprzez wcześniejsze zajęcie punktu kontrolnego. Jeśli po określonym czasie od rozpoczęcia bitwy (na filmie to kilka sekund), drużyna atakująca (mam w planach podpiąć to pod "oddziały/plutony") przejmie punkt kontrolny - teren wpada w ich posiadanie. Jeśli natomiast nie uda się, to oczywiście drużyna poszkodowanych dostaje komunikat, że obroniła swoje ziemie i przez następny określony czas nikt nie będzie mógł ich zaatakować (na filmie mogę przejmować teren raz po raz bo mam OP'a - było potrzebne do testów). Jeśli zdarzy się tak, że punkt kontrolny będzie neutralny (szary), limit czasu zostanie przesunięty na tak długo aż któraś z drużyn przejmie punkt i tym samym zajmie/obroni jakiś tam obszar. Dla pewności tłumaczę o co chodzi z tym określonym czasem na przejęcie punktu, a no chodzi o to, że po rozpoczęciu ataku mamy np. odliczanie czasu od 5 minut, jeśli czas się skończy to skrypt sprawdza jaki jest status punktu kontrolnego i decyduje o wyniku bitwy. Jeśli przejmie się punkt szybciej niż w 5 minut to i tak trzeba czekać do końca odliczania - wniosek? Drużyna broniąca się ma te przykładowe 5 minut aby obronić/odzyskać punkt kontrolny, więc napastnicy nie mają tak łatwo. Dodatkowo trzeba oczywiście stać w OKREŚLONEJ odległości od punktu, żeby można było go przejąć. Jeśli dwie osoby z przeciwnych grup stoją przy punkcie to nic się nie dzieje.

Tym razem trochę dłużej, ale czego to się nie robi żeby nabić wyświetlenia.. ;)

Masz pomysł na skrypt do minecrafta? Pisz na PW!

417711489342956987022.png

Opublikowano

Fajny Skrypt :) Na pewno się przyda.

Czemu Ostrzeżenie przecież  to jest jedyny komentarz w tym temacie ?

Opublikowano

@TheMadMan9512 dobrze gada zaraz powstanie 1233133 przerobionych skryptów lub tylko Ctrl+C -> Ctrl+V i już -.-

Skrypt fajniutko się prezentuje jak będzie to jako "minigames" to zagram na 120% :)

Nie ma sygnaturki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...